ILTARYTKE

Happeening Tapahtuma huipentuu Happee tyylillä rakennettuun täysi-ikäisille tarkoitettuun ILTARYTKEESEEN, jonka tähtinä loistavat RÄHINÄ SPECIAL eli räppärit Brädi, Uniikki ja Spekti. Koko päivä siis pidetään hauskaa salibandyn ja oheistapahtumien merkeissä.
Etkoilla levyjä pyörittää Klo 21.00 – 22.45 Disco Hirvirytke, DJ Vepy.
Keikan jälkeen jatkot Klo 00.30 – 02.00, Disco Hirvirytke.

Iltarytke Rähinä Special bilelippu (Brädi, Uniikki, Spekti) 18€

•TAPAHTUMA K18•

RÄHINÄ SPECIAL ARTISTIT

Lahtelainen rap/hiphop-artisti Brädi on luonut itselleen pitkän ja menestyksekkään uran, julkaisten upeasti menestyneitä singlejä ja kolme sooloalbumia. Artistin singlet ”Lämpöö”, ”Hätähuuto”, ”Kombo” ja ”Saturnus” ovat striimanneet platinaa, sekä ”Uimaan” ja viimeisin singlejulkaisu ”Nelostie” ovat striimanneet kultaa. Brädin sooloalbumeista ”Repullinen Hiittiä” julkaistiin vuonna 2010, kultaa myynyt ”Näis Kengis” vuonna 2012 ja viimeisin albumi, ”III”, vuonna 2014. Parhaillaan neljättä albumiaan työstävän artistin kappaleita on striimattu Spotifyssä jo huimat 40 miljoonaa kertaa. Lisäksi Brädi tunnetaan 5th Element- ja Herrasmiesliiga-kollektiivien riveistä, minkä lisäksi hän vaikuttaa myös vuonna 2014 perustetussa Lahti United -kokoonpanossa, jolta julkaistiin heinäkuussa uusi single “Tunnen Sut”.
Spekti on helsinkiläinen hiphop-artisti, jonka rohkeista ja hauskoista lyriikoista tunnetut kappaleet saavuttavat yksi toisensa jälkeen upeaa menestystä. Ennen soolouraansa Spekti vaikutti kaksi albumia julkaisseessa Trilogia-kokoonpanossa. Debyyttisinglensä 2010 julkaisseen Spektin sooloura pääsi kunnolla vauhtiin hänen jätettyään työnsä sijoitusjohtajana vuonna 2013.
Hittien ohella Spekti tunnetaan myös näyttävistä, fiktiiviseen Spektistanin valtioon sijoittuvista musiikkivideoista, joita on katsottu YouTubessa useita kymmeniä miljoonia kertoja.
Spektin menestyneimpiä kappaleita ovat JuomalauluMacho Fantastico, sekä kesän 2017 striimatuimpiin biiseihin lukeutuva Juna. Uusin single Hei Me Lennetään julkaistiin kesäkuussa 2018.
Big things come in small packages. Uniikki (aka Daniuniikki) purkitti ensimmäiset riiminsä jo 12-vuotiaana tuolloin käytettävissä olleella studiotekniikalla rahisevalle C-kasetille show-miehen elkein. Sittemmin taitojen ja tekniikan kehityttyä Uniikki nousi musiikkilajissaan Suomen kärkiartistien joukkoon Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Hän on myös yksi Rähinä Recordsin viidestä perustajajäsenestä ja omistajasta. Uniikki tunnetaan yhtenä Suomen omalaatuisimmista lyyrikoista sekä huikeista keikoistaan.
Uniikki julkaisi 2005 ensimmäisen virallisen soololevynsä Aika Ei Venaa Ketään. Hän on lisäksi julkaissut Kapasiteettiyksikön kanssa albumit Päivästtoiseen (2001), Klassikko (2002), Itsenäisyyspäivä (2003), Usko Parempaan (2004), Susijengi (2006) ja kokoelmalevyn KY (2008).

Vuonna 2008 Uniikki julkaisi erittäin positiivisen vastaanoton saanut Nuor Tolppanen Vol.1-mixtape, joka tarjoili esimakua tulevasta sooloalbumista. Uniikin toinen virallinen soolo-albumi Juokse Poika Juokse julkaistiin pitkän odotuksen jälkeen vuonna 2009. Levy sisälsi materiaalia perinteisemmästä hip hopista modernimpaan soundiin.
Suurempaa (2011) albumille Uniikki oli keskittynyt luomaan moniulotteisempia lyriikoita sekä modernimpaa soundia. Uniikin mielestä albumi kuvasti hyvin hänen menneitä vuosiaan.
Albumin single Pojat On Poikii biisi nousi kesän kuumimmaksi ilmiöksi. Musiikkivideolla Uniikki tarjoili faneilleen pilke silmäkulmassa biletystä suuren maailman tyyliin. Suomalaistähdet näyttivät miten samppanja virtaa, kauniita naisia riittää ja kuinka lapasesta meno voikaan lähteä aamun pikkutunneilla.
Kesäkuussa 2012 julkaistu Kiitorata-albumi on positiivinen ja musikaalinen paketti, joka nostaa hymyn kuuntelijan huulille. Albumilla vierailevat mm. Elastinen, Heikki Kuula, Mikael Gabriel ja Jannika B. Albumilta löytyy myös Suomen miesten koripallomaajoukkueelle tuotettu vuoden 2012 EM-karsintojen virallinen kannustuskappale ”Susijengi 2.0”.
Uniikin #kylänmies -albumi julkaistiin marraskuussa 2013. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu Pätkätöis sai uskomattoman suosion eri ikäisten ihmisten joukossa. Kuulijoilta on tullut paljon palautetta, kuinka he ovat saaneet paljon voimaa siitä, kun artisti on uskaltanut olla rehellisesti oma itsensä.
#kylänmies -albumin tuotanto on todella vaihtelevaa aina perinteisistä samplebiiteistä nykyaikaisempaan klubisaundiin. Myös useat vierailijat ja laaja tuottajakaari auttoivat saamaan levystä todella monipuolisen ja tiukan paketin, Uniikki täydentää. Albumin vierailijalista onkin komea ja sieltä löytyvät mm. Cheek, Elastinen, Asa, Mikael Gabriel ja JVG.
Uniikki sai uransa ensimmäisen kultalevyn #kylänmies-albumin singlejulkaisusta Pätkätöis. Kappale soi ahkerasti radiokanavilla koko viime syksyn ajan ja sitä on kuunneltu Rähinän Youtube-kanavalla yli kaksi miljoonaa kertaa.